Dr. Sima
Despre Noi Servicii Gratuite Servicii la Domiciliu Tarife Colaborare Info Pacient Contact
informatii pacienti
INFO - PACIENT

Ghid de Sanatate Dentara

Profilaxie Stomatologica

Tratamentul
Cariilor


Tratamentul Ortodontic

Parodontologie

Chirurgie Oro Dentara

Implantul Dentar

Protetica Dentara

Cosmetica Dentara

Dentitia la Copii

 DESPRE CARIA DENTARA SI TRATAMENTUL ACESTEIA

Caria dentara este o leziune care distruge tesuturile dure ale dintelui.
In fazele incipiente, ea nu poate fi observata decat de catre medicul dentist; atunci cand prezenta cariei este sesizata si de pacient, leziunile sunt deja avansate. De aici rezulta importanta controalelor periodice la cabinetul de stomatologie, pentru a putea surprinde imbolnavirea in stadiul incipient. Cu cat caria este surprinsa mai devreme, cu atat sacrificiul dintilor este mai mic, tratamentul este mai simplu, mai putin costisitor si necesita mai putine sedinte.
La inceput, caria se manifesta ca o simpla coloratie maronie a dintelui. Ulterior apare o cavitate, care continua sa se mareasca. Daca procesul evolueaza, se produce si inflamatia pulpei dentare ("a nervului"), ceea ce duce la necesitatea indepartarii acesteia si la obturarea canalelor radiculare ("se omoara nervul").

Obturatia de canal poate fi facuta pe parcursul unei singure consultatii sau poate consuma mai multe vizite la dentist. Depinde de complexitatea canalului si de gradul de degradare a pulpei. Uneori, daca infectia s-a intins de la dinte la os (abcesul), infectia trebuie stopata inainte de a se umbla pe canal. Dupa o obturatie de canal dintele va arata si va functiona cat mai natural posibil. In functie de indicatia de tratament pe care o are, dintele tratat pe canal poate fi reconstituit printr-o plomba sau ,daca distructia dentara este mare, poate necesita acoperirea cu o coroana dentara.

Tratamentul cariilor urmareste:
- indepartarea in totalitate a tesuturilor dentare afectate
- protectia tesuturilor sanatoase, prin utilizarea unor materiale care izoleaza dintele de variatiile de temperatura
- reconstructia dintelui (plomba), cu ajutorul unor materiale care asigura in egala masura rezistenta, functionalitate si estetica.

Intregul tratament se realizeaza sub anestezie locala, care inlatura orice disconfort.


Google

2006 CMI Dr. Sima. Toate drepturile rezervate.
B-dul G Coposu nr.4 Bl.105A, sector3, Bucuresti, Tel. 021 315.97.49 Email:
cmi.dr.sima@rdslink.ro
Program: Luni-Vineri 9-21, Simbata 10-14