Dr. Sima
Despre Noi Servicii Gratuite Servicii la Domiciliu Tarife Colaborare Info Pacient Contact
informatii pacienti
INFO - PACIENT

Ghid de Sanatate Dentara

Profilaxie Stomatologica

Tratamentul
Cariilor


Tratamentul Ortodontic

Parodontologie

Chirurgie Oro Dentara

Implantul Dentar

Protetica Dentara

Cosmetica Dentara

Dentitia la Copii

 IMPLANTUL DENTAR

Definitie
Implantul dentar este un surub din titan, care serveste ca inlocuitor pentru radacina unui dinte natural lipsa. Plasarea se face printr-o interventie chirurgicala nu foarte complicata, comparabila cu o extractie. Dupa un timp, necesar integrarii in os, implantului i se ataseaza o alta piesa metalica numita bont protetic, deasupra caruia se poate aseza coroana, puntea sau proteza ce va inlocui dintele sau dintii lipsa.

Cine poate beneficia de implant ?
In general orice persoana careia ii lipseste unul sau mai multi dinti. Limitarile sunt date de cantitatea si calitatea osului receptor, pozitia sinusului maxilar sau nervului alveolar-inferior, starea generala a organismului (pacientul este inca in crestere sau sufera de afectiuni generale cum ar fi diabetul, anumite afectiuni ale sangelui, etc.). Inaintea de efectuarea implanturilor dentare se vor face un set de radiografii speciale, si analize de sange.

Are varsta importanta?
Sanatatea este un factor mult mai important decat varsta, si daca sunteti suficient de sanatos pentru a vi se extrage un dinte, probabil ca sunteti destul de sanatos si pentru a beneficia de un implant dentar. Tratamentul cu implanturi poate fi contraindicat in cazul anumitor boli cronice. Dupa o evaluare atenta a tuturor testelor si istoricului dumneavoastra dentar se poate aprecia cu precizie daca puteti beneficia de implant.

Etapele de tratament
Prima etapa este interventia de plasare a implantului, sub anestezie. Dupa ce acesta este inserat in os, se acopera cu gingie, iar pacientul nu simte in afara firelor de sutura nimic in plus. Un disconfort moderat poate aparea dupa aproximativ 3 ore, atunci cand anestezia inceteaza sa-si mai faca efectul. Aceasta interventie dureaza aproximativ o ora, poate un timp mai indelungat daca este plasat un numar mai mare de implanturi. Urmeaza perioada de vindecare, asa numita perioada de osteointegrare, care este de 3 pana la 6 luni. Apoi este atasat bontul protetic. Din acest moment protezarea prin coroane, punti sau proteze mai necesita cateva sedinte, deci cateva zile. De retinut este ca fiecare pacient reprezinta un caz unic si de aceea este dificil de mentionat un timp anume.

O intrebare importanta: Este Dureros?
Datorita evolutiei echipamentelor si medicatiei, precum si a unei anestezii foarte bune, tratamentul poate fi mult mai putin dureros decat tratamentul obisnuit(ex o extractie ). Medicii nostri pot rezolva cu usurinta eventualele probleme privind disconfortul si controlul durerii.

Cum vor arata si functiona implanturile dentare?
Dintii sustinuti de implanturi vor arata si vor functiona ca si dintii naturali. Acest lucru inseamna ca puteti manca si bea ca de obicei. Persoanele care beneficiaza de implanturi sunt intotdeauna coplesite de ceea ce noua lor dantura poate sa faca pentru increderea in sine.

Voi putea mesteca cu aceeasi forta si presiune ca si cu dintii naturali?
Da! Dupa o scurta perioada de adaptare capacitatea de masticatie este comparabila cu cea a dintilor naturali.


Google

2006 CMI Dr. Sima. Toate drepturile rezervate.
B-dul G Coposu nr.4 Bl.105A, sector3, Bucuresti, Tel. 021 315.97.49 Email:
cmi.dr.sima@rdslink.ro
Program: Luni-Vineri 9-21, Simbata 10-14