Dr. Sima
Despre Noi Servicii Gratuite Servicii la Domiciliu Tarife Colaborare Info Pacient Contact
informatii pacienti
INFO - PACIENT

Ghid de Sanatate Dentara

Profilaxie Stomatologica

Tratamentul
Cariilor


Tratamentul Ortodontic

Parodontologie

Chirurgie Oro Dentara

Implantul Dentar

Protetica Dentara

Cosmetica Dentara

Dentitia la Copii

 TRATAMENTUL ORTODONTIC

Tratamentul ortodontic indreapta dintii in asa fel incat sa arate mult mai bine. Tratamentele ortodontice folosesc aparate dentare sau alte instrumente care preseaza delicat dintii strambi pana ce acestia ajung in pozitia corecta.
O serie de factori pot afecta pozitia normala a dintilor. Dintii strambi se pot mosteni si din familie. Este posibil ca dintii strambi sa provina si de la obiceiul copiilor de a-si suge degetul mare. Dintii isi modifica pozitia normala si daca un dinte pierdut nu a fost inlocuit la timp, ceilalti se pot deplasa.Tratamentul ortodontic rezolva probleme ca:
* inghesuire dentara
* dinti strambi
* afectiuni dentomaxilare
* spatii intre dinti (strungareata)
* probleme produse de dinti in plus sau dinti care lipsesc cu desavarsire
Aceste probleme trebuie tratate pentru ca te pot face sa te simti in neregula. Poti fi rusinat(a) de aspectul dintilor tai si vei capata tendinta de a zambi rar sau deloc, sau chiar zimbind cu mina la gura pentru a-i ascunde. Dintii care nu sunt aliniati corect afecteaza modul in care cele doua maxilare se intilnesc in timpul masticatiei. Unele mancaruri pot fi dificil de mestecat iar unii dinti sanatosi se pot abraza din aceasta cauza. Poate apare chiar tensiune in muschii faciali si durere.

Tratamentul ortodontic foloseste aparatul dentar care preseaza delicat dintii strambi pana ce acestia ajung in pozitia corecta. In majoritatea cazurilor componentele aparatului dentar sunt fabricate din metal, dar elasticele si metalele pot fi colorate, incolore sau de culoarea dintilor. Dentistul iti poate sugera si alte tratamente inainte de a-ti pune aparat dentar.

Indreptarea dintilor se face de obicei la varsta copilariei. Dintii strambi si cei inghesuiti sunt mai greu de curatat. Ca rezultat, cariile si gingivita pot sa apara. Dintii care sunt prea iesiti in afara se pot fractura usor sau chiar rupe. Dentistul poate sa verifice daca copilul are asemenea probleme cu dintii. O verificare a copilului inainte de 7 ani poate ajuta medicul stomatolog sa aplice treptat cel mai eficient tratament.
Cabinetul nostru are rezultate foarte bune in aplicarea tratamentului ortodontic, in special la copii.


Google

2006 CMI Dr. Sima. Toate drepturile rezervate.
B-dul G Coposu nr.4 Bl.105A, sector3, Bucuresti, Tel. 021 315.97.49 Email:
cmi.dr.sima@rdslink.ro
Program: Luni-Vineri 9-21, Simbata 10-14